Videorunda hos Murray Hill

Här kommer ett guidat besök hos Murray Hill Place, Opus Deis högkvarter i USA. Terri Carron, som är Opus Deis språkrör i USA leder åskådaren med sina kommentarer på engelska.

(Länken till videon finner du här nedan)

Murray Hill Place är ett stort komplex beläget i Manhattans midtown. Där finner vi Opus Deis huvudkvarter både för aktiviteter för män och för kvinnor. Det omfattar också ett konferenscentrum om trettio rum där andliga reträtter kan äga rum. Det finns också ungdomscentra och centra för universitetsstudenter. Vi finner även en plats för den grupp som ägnar sig åt husets skötsel och underhåll. Normalt lever ett sjuttiotal personer i Murray Hill Place.

Murray Hill Place ligger mitt i Manhattan, vilket är ett bra läge om man vill nå ut till så många människor som möjligt. New York med sitt kosmopolitiska liv är för många yrkesmän ett Mecka för kultur, arbete och forskning. Därför finns det för Opus Dei vars uppdrag är att tjäna alla, att hjälpa alla att finna Gud i det vanliga livet, ingen bättre plats än i hjärtat av New York.

År 2005 var det mer än 10 000 personer som besökte Murray Hill Place. Under en månad kan det i Murray Hill Place hållas mer än ett dussintal reträtter om två till tre timmar varje, tre eller fyra föredrag i andliga ämnen, två veckoslutsreträtter, olika lektioner i den kristna tron och ett veckolångt seminarium. Dessutom åtta föredrag och samtal över kulturella ämnen. Dessutom hålls här andra seminarier, ägnade att hjälpa kvinnan i hennes yrkesliv. Här råder full aktivitet hela tiden.

Det tog arton års insamling av penningmedel för att finansiera byggandet av Murray Hill Place. Arbetet slutfördes år 2001. Det var femtusen personer som deltog till gåvorna, några var medlemmar i Opus Dei, andra inte.