S:t Josemarías minnesdag

S:t Josemarías minnesdag

Den 26 juni 2015 firade Nuntien för de skandinaviska länder den helige Josemarías mässa i Stockholms katolska domkyrka. Han predikade på italienska och vi publicerar hans predikan i översättning.

Dagens text

"Att vila är inte samma sak som att inte göra någonting"

Det verkar, sade du till mig, som om alla synder väntar på första bästa lediga stund. Sysslolöshet är nog egentligen en synd i sig. Den som viger sig åt att arbeta för Kristus kan inte räkna med att få vara ledig, för att vila är inte samma sak som att inte göra någonting: att vila innebär att man slappnar av genom att ägna sig åt mindre ansträngande verksamhet. (Vägen, nr. 357)

Du måste vara en flammande eld som sätter allt i brand. Och där omgivningen inte kan brinna, måste du höja dess andliga temperatur.

- Om du inte gör det, slösar du på ett sorgligt sätt bort din tid, och du gör även så att de som finns i din omgivning slösar bort sin. (Plogfåran, nr. 194)

ty intet och mindre än intet är allt som är förgängligt och som inte är Gud till behag. Förstår ni nu varför en människa upphör att känna frid och lugn då hon avlägsnar sig från sitt mål,...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den salige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Familjevallfärd

Familjevallfärd

Ibland är det bra att ta en paus från vardagslivets alla små...

Sociala initiativ