Familj, bli det du är!

E-böcker
Familj, bli det du är!

Familiaris consortio - Johannes Paulus II apostoliska uppmaning om familjen från 1981 i ny översättning. Gratis e-bok!

Fastetiden och stilla veckan 2015

home
Fastetiden och stilla veckan 2015

Videofilmer, ljudfiler och texter från den helige Josemaría och Opus Deis prelat för att gå in i fastetiden och förbereda stilla veckan.

Brev till familjerna

E-böcker
Brev till familjerna

Opus Deis prelat har utlyst ett marianskt år i bön för familjen. Som inspiration publicerar vi Johannes Paulus II brev till familjerna, från Familjens...

Dagens text

Du som är en apostolisk människa, du är salt.

Du som är en apostolisk människa, du är salt. Bonum est sal – salt är bra att ha, läser man i det heliga Evangeliet. Si autem sal evanuerit – men om saltet mister sin kraft … är det ingenting värt längre, varken för åkern eller som gödsel; man kastar bort det som något oanvändbart. Du är salt, apostel. Men om du mister din kraft … (Vägen, nr. 921)

Vi katoliker måste gå genom livet som apostlar: med Guds ljus, med Guds salt. Utan rädsla, naturligt, men med ett sådant inre liv, med en sådan förening med Herren, att vi kan utstråla ljus, att vi kan undvika förruttnelse och mörker, att vi kan sprida den kristna lärans fridfullhet och effektivitet. (Smedjan, nr. 969)

I stunder av allmän förvirring, då du åkallar Herren för de själar som dock är hans, förefaller det som om han inte hörde dig, som om han slog dövörat till för...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den salige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Sociala initiativ

Lycka i Udbina

Lycka i Udbina

Femtom svenskar med ungdomar från andra länder har hjälpt...