Tadeo: grönt ljus för Herren

Personligt
Tadeo: grönt ljus för Herren

Tadeo funderade länge på möjligheten att bli präst. Sedan, en dag, medan han väntade på ett trafikljus, såg han klart: “Jodå, varför inte?”

Dagens meddelande

"Att ägna sig åt andra och att glömma sig själv"

De verkliga hinder som skiljer dig från Kristus — högmod, sinnlighet … — måste övervinnas med bön och botgöring. Att be och att göra bot innebär även att ägna sig åt andra och att glömma sig själv. Om du lever så, kommer du att se hur de flesta av dina bekymmer försvinner. (Korsvägen, Station X, nr. 4)

Du talar och ingen lyssnar på dig. Och om folk lyssnar, så förstår de dig inte. Du är missförstådd! … Må så vara. Men för att ditt kors skall vara en tydlig bild av Kristi kors, måste du nu arbeta just så, utan att någon bryr sig om dig. Andra kommer att förstå dig. (Korsvägen, Station III, nr. 4)

Hur många människor är det inte som på grund av högmod eller fantasier ger sig ut på en vandring till ett annat Golgata än Kristi Golgata!

Det kors du måste bära är ett gudomligt...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den helige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Sociala initiativ

Lycka i Udbina

Lycka i Udbina

Femtom svenskar med ungdomar från andra länder har hjälpt...