17 maj. 25 årsdagen

Videofilmer
17 maj. 25 årsdagen

Den 17 maj 1992 saligförklarade den helige Johannes Paulus II den helige Josemaría. I samband med den 25 årsdagen publicerar vi en videoklipp med...

Om Prelaten

Prelatens brev 14 februari 2017

Prelatens brev 14 februari 2017

Herdabrevet sammanfattar den nyligen avslutade generalkongressens slutsatser. Vi länkar till originalspråket (spanska) och den engelska översättningen. Brevet är också översatt till andra språk, dock inte ännu till svenska.

Dagens text

"Du är Guds barn"

Dopet gör oss till fideles - ”trogna”, ”troende” -, ett ord som i likhet med detta andra, sancti – ”heliga”-, användes av Jesu första efterföljare för att benämna varandra och som används ännu idag: man talar om Kyrkans ”kristtrogna”. Tänk på det! (Smedjan, nr. 622)

Sedan kom Jesus från Galileen till Johannes vid Jordan för att döpas av honom. (...) Och en röst från himlen sade: ”Detta är min älskade son, han är min utvalde" (Matt 3:13. 17).

I dopet har vår Fader Gud tagit våra liv i besittning, han har införlivat oss med Kristi liv och sänt oss den helige Ande.

Guds kraft och makt upplyser jordens ansikte. Vi skall sätta världen i brand, få den att brinna med lågorna av den eld som du kom för att tända på jorden! ... Och då, du vår...

Videofilmer om s:t Josemaría och om Opus Dei

Personligt

Sociala initiativ

E-böcker till nedladdning