Prelatens meddelande (3 juli 2023)

Opus Deis prelat ber om förbön för att sommarens pastorala resor, såväl som arbetet som följer av den extraordinarie kongressen, ska bära frukt.

Pamplona, den 3 juli 2023

Mina kära: må Jesus vaka över mina barn!

Den helige Josemarías högtid är fortfarande färsk i vårt minne och i våra hjärtan. Under dessa dagar har vi bett honom att Verket alltid skall förbli ungt. Detta är vår önskan: att var och en av oss strävar efter att i sin dagliga trohet förkroppsliga den anda som vi har fått från vår grundare, och att vi samtidigt rör oss framåt i samlad tropp, »quasi civitas firma« (Ords 18:19), genom de heligas gemenskap.

I denna anda av en enad familj, där varje medlem spelar en avgörande roll, vill jag be er att följa med mig på mina resor under de kommande månaderna: det är en glädje att träffa mina döttrar och söner i Frankrike, Spanien, Filippinerna, Indonesien, Australien och Nya Zeeland. Jag ber er att med era böner och allt ni har för er under dagarna – det är våra vapen – stödja frukterna av det apostoliska arbete som utförs av era systrar och bröder i dessa länder. Ni ska veta att jag oavsett om jag är geografiskt nära eller långt ifrån er, så kommer ni alltid att ha mig nära er: jag ber tillgivet för var och en av er. På samma gång drar jag nytta av denna närhet och förlitar mig på er styrka.

Låt oss fortsätta att be med stor tillit till Herren, »cor unum et anima una« (Apg 4:32), för frukterna av den nyligen avslutade extraordinära generalkongressen. Högtiderna för Vår Fru av Berget Karmel och Marias upptagning till himlen kommer att äga rum under denna period. Låt oss vandra genom den hållande vår Moder i handen, som den helige Josemaría föreslog när han parafraserade det populära ordspråket: "Från Mariafest till Mariafest”.

Med all min tillgivenhet välsignar jag er.

Er fader

Fernando Ocáriz