Detta måste bara berättas

Att S. Josémaria är behjälplig i allt som har med trafik att göra, det lärde jag mig när jag översatte Nyhetsbladet, med alla brev som inkom inför hans helgonprocess.

Foto: Shun Idota (Unsplash)

Jag har sedan upplevt ett antal tillfällen, som varit helt osannolika, varav jag rapporterat ett faktiskt. Inte bara till fdr Bernaldo, utan till Rom! Detta var länge sedan nu.

Igår visade jag min vän och chef en medeltidskyrka norr om Uppsala. Vi skulle sedan ha lunch i Uppsala. Vi letade febrilt parkering, utan framgång. Sedan, till min förvåning, sade min vän: – Kanske vi kan be Opus Deis helgon att hjälpa oss!

Han visste också!

Torget var helt fullt, allt verkade kört. Vi skulle äta i saluhallen. Vi körde förbi där, jag trodde det var en parkering för personalen. Dessutom var den full. Men det var den inte. En enda plats var ledig – direkt fram för ingången! Och den var tillåten. Vi hade vår lunch kanske 50 m från bilen – och 100 m från Helige Eriks källa!

Men det stannar inte här. På vägen hem var det köer överallt. Vi fördrev tiden genom att prata. Jag glömde titta på tankmätaren. I Eugeniatunneln såg jag: Bensin: Noll km kvar, lampan tänd, nålen vilade i botten på mätaren. Att få bensinstopp i kön i tunneln – en mardröm!!!!

Det var snigelfart, och situationen blev allmer spänd. Åter sade min vän: – S:t Josemaría!!!

Närmaste bensinstation jag kom på var vid Globen. Långt med tanke på snigelfarten. Samma sak: Få stopp på Söderleden..? Nej tack.

Direkt efter vår bön kom jag på: Norr Mälarstrand! Där finns en bensinstation. Vi krånglade oss av mot Kungsholmen, köer överallt!!!

Vi passerade Tingsrätten via Scheelegatan, och efter att ha korsat Hantverkargatan rullade bilen själv ner mot Norr Mälarstrand, motorn avstängd. Och macken dök upp!

Vi tankade 67 liter lite drygt, det fanns alltså ännu ett par liter kvar, fast mätaren visade noll! Även det ett litet mirakel.

Jag är till min natur skeptiskt, har min naurvetenskapliga ådra. Det kan alltid finnas slumpartade händelser, som man tolkar som styrda på något sätt av någon konspiration eller makt. Men nu har det varit så många liknande situationer att jag har svårt avfärda dem som slump.

Vi hade en enkel men ärlig liten tacksägelse efter tankningen!

Ej medlem, Stockholm