Marianskt år för familjen

Familjen: att göra hela världen till ett hem

Påve Franciskus avslutade sin katekesserie om äktenskapet och familjen med att betona värdet hos familjens enhet. Han sade: I det läget är det viktigt med ett nytt förbund mellan man och kvinna. Det är också strategiskt viktigt för att befria folken från att koloniseras av pengarna.”

Take a Chance on Happiness

I denna dokumentär (“Ta chansen till lyckan”) visas bilder av den helige Josemarías förkunnelse och berättelser från äkta par från England, Skottland och Irland som talar om utmaningarna i sitt familje- och äktenskapsliv. De inbjuder andra att acceptera utmaningen att bli lyckliga medan de bygger upp en familj. (Original språk är engelska med den helige Josemarías ord på spanska. På inställningar kan man välja undertexter ”Engelska USA” och då ser man texten till hela dokumentär)

Personligt om familjen

Sara: “ tonårsdrömmar ” i Skåne

Sara: “ tonårsdrömmar ” i Skåne

Sara är från Göteborg och flyttade till Ängelholm när hon gifte sig med Thomas. Tillsammans med sin man driver hon ett litet förlag och drömmer om att få vara med om att bygga en katolsk kyrka i staden.

Ska vi flytta till Sverige? Familjen Madariaga

Ska vi flytta till Sverige? Familjen Madariaga

Ett nytt land, nytt jobb, nya vänner och ändå kan man känna stöd från nära håll och stöd från hemlandet. Familjen Madariaga har nyligen flyttat till Malmö och berättar om sin erfarenhet.

Från Brasilien till Bergslagen

Från Brasilien till Bergslagen

Kärleken tog Juliana från Brasilien till Bergslagen. Nu bor hon i Västerås med sin man och deras första barn. I artikeln berättar hon om sin väg till Opus Dei och hur hennes icke-katolske man stöttat henne i kallelsen.

Gratis e-böcker om familjen

Gratis e-Bok: Katekes om familjen III

Gratis e-Bok: Katekes om familjen III

Vi har publicerat den tredje volymen (som e-bok) med de tal som påven Franciskus har hållit i sin katekes om familjen från den 15 april till den 24 juni.

Gratis e-Bok: Katekes om familjen II

Gratis e-Bok: Katekes om familjen II

Vi har publicerat den andra volymen (som e-bok) med de tal som påven Franciskus har hållit i sin katekes om familjen från den 15 april till den 24 juni.

Gratis e-bok med påvens katekes om familjen

Gratis e-bok med påvens katekes om familjen

Vi har samlat i denna e-bok de första tal som påven Franciskus har hållit i sin katekes om familjen under tiden mellan de två biskopsmöten som ägnats åt denna viktiga institution.