Ny gratisversion av appen “Don Álvaro”

På App Store och på Google Play finns den nya gratisversionen av appen ”Don Álvaro” redan ute. Den har information om biskop Alvaro del Portillo och hans förestående saligförklaring.

Appen erbjuder aktuell information om ceremonierna runt saligförklaringen (i Madrid den 27 och 28 september), de efterföljande ceremonierna i Rom och förslag till hur man anmäler sig, registrerar sig eller hjälper till.

Den inkluderar även de texter och sånger som används under ceremonierna, kartor för att ta sig fram i Madrid under helgen som inte kräver uppkoppling, liksom fortlöpande nyheter.

Dessutom erbjuder den sammanfattningar om den blivande saligförklarade biskopen, den förste efterträdaren till den helige Josemaría Escrivá i att leda Opus Dei: en kort biografi med de väsentligaste milstolparna i hans liv, vittnesmål från personer som kände honom, nyheter, videoklipp, bönhörelser, schemat för saligförklaringsdagarna, ett bildgalleri att ladda ned, Googlekartor med information om alla de pastorala resor som Alvaro del Portillo genomförde under sina år som prelat för Opus Dei. Där finns också information om de många sociala initiativ som togs under hans andliga inflytande. Appen har även en sektion för att ladda ned dokument och en annan med orter som har anknytning till den blivande saligförklarades liv.

Den är designad för att användas i mobiltelefoner och läsplattor. Strukturen och den grafiska utformningen är avsedda att underlätta navigationen för användaren.

Till att börja med erbjuds den på spanska och engelska, med möjlighetet att ladda ner den på andra språk. Appen innehåller böner, avsedda för enskild tillbedjan, med text och ljud, och dessutom finns flera olika audiovisuella arkiv, som hjälp till förberedelsen för ceremonierna.

iOS: https://itunes.apple.com/es/app/don-alvaro/id875351922?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fmrconsultores.alvarodelportillo

Läs mer på:

Twitter: @alvaro14_org (spanska) @alvaro14_en (engelska) @alvaro14_fr (franska)

Facebook: Alvaro del Portillo

Saligförklaringens hemsida: www.alvaro14.

Hemsida för Álvaro del Portillo: www.alvarodelportillo.org