Världsfamiljedagen i Valencia, Spanien

Världsfamiljedagen (El Encuentro Mundial de las Familias, EMF) är ett stort möte som påven vart tredje år sammankallar för att fira den gudomliga gåvan som familjen är. Vi informerar här nedan om mötet som detta år sker i Valencia från den 1 till den 9 juli och där Benedikt XVI kommer att närvara.

«Det är i familjen som mänsklighetens framtid skapas (Johannes Paulus II).

Vad är Världsfamiljedagen 2006?

Världsfamiljedagen är ett jättestort möte som påven vart tredje år sammankallar för att fira den gudomliga gåvan – familjen.

Tusentals familjer samlas där från hela världen för be, tala med varandra, lära, dela och fördjupa förståelsen av att familjen är en huskyrka och en enhet som kan vara grund för evangelisering.

«Det är i familjen som mänsklighetens framtid skapas», uttalade Johannes Paulus II då han proklamerade bildandet av dessa möten.

Varje Världsfamiljedags organiseras av det Påvliga rådet för familjen i samband med stiftet som har valts som plats för mötet.

Budskap av påven inför Världsfamiljedagen 2006 (utdrag) Vatikanen den 17 maj 2005

"Alla folk som vill ge samhället ett sant mänskligt ansikte kan inte låta bli att inse vilken dyrbar gåva den på äktenskapet grundade familjen är.

Det äktenskapliga förbundet (…) är familjens grund och mänsklighetens arvegods och allmänna egendom. Därför kan inte kyrkan låta bli att förkunna att äktenskapet och familjen ingår i Guds planer och ej kan ersättas med andra alternativ.

'Alla folk som vill ge samhället ett sant mänskligt ansikte kan inte låta bli att inse vilken dyrbar gåva den på äktenskapet grundade familjen är” (Benedikt XVI).

Den kristna familjen har idag mer än någonsin ett ädelt och ofrånkomligt uppdrag som är att föra tron vidare. Det betyder att överlämna sig åt Jesus Kristus som dog och uppstod och att ingå i den kyrkliga gemenskapen.

Föräldrarna är de främsta evangelisatörerna av sina barn, Skaparens dyrbara gåva, och detta börjar de med genom de allra första bönerna. På så sätt skapar de för barnen ett moraliskt universum som har sina rötter i Guds vilja, där barnet kan växa till i de mänskliga och kristna värdena som ger livet mening ".

Programmet för Världsfamiljedagen och den helige Faderns uppträdande · Familjernas internationella fest: den 1 – 9 juli · Den internationella teologisk-pastorala kongressen: den 4 – 7 juli .

· Familjernas rosenkrans: den 7 juli

· Det festliga mötet med den helige Fadern som även innehåller vittnesbörd: den 8 juli på eftermiddagen

Vittnesbörd från familjer, böner, sånger och fyrverkeri i samband med den helige Faderns tal under mötet.

· Avslutningsmässa firad av påven: den 9 juli på morgonen .

Den heliga mässan som påven firar i ”Konstens och vetenskapens stad”. Man hoppas att mer än en miljon människor kommer.

Dokumentering Dagliga notisier om programmet. Världsfamiljedagens symbol, samhällets cell. (på spanska)

Texter av den helige Josemaría om den äktenskapliga kärleken. (olika språk)

Video om Världsfamiljedagen 2006.